A wheelchair friendly Kitchen Extension from JV Architects

Project: New Rear Extension to accommodate new wheelchair-friendly
Kitchen/diner, Utility Room, Patio and ramped access to the garden.

Location: Folkestone, Kent

Budget: £100K

Status: Constructed

An ideal wheelchair-friendly extension to a traditional home design

One of the main problems with the existing house was three level changes from front to back. One in the kitchen, and the other in the Utility room. Access to the garden could only be achieved via a side door or through the conservatory down a dangerously steep ramp. Our challenge was to design a scheme that allowed level access throughout. By changing the position of the utility room we created a large open plan wheel chair friendly kitchen/diner with views and access to the garden. We incorporated rise and fall cooking hob and sink, drop down ironing board and accessible storage space. The rear extension was constructed from matching reclaimed Imperial brick to blend with the existing building.

Contact Details

Get In Touch

12 + 8 =